top of page

Våre Hovslagere

Smia på Klones har tre skospilt og alt en hovslager trenger. Vi tar imot hester til skoing etter avtale. 
Mesteparten av skoinga foregår likevel ute hos kundene.

 

Aksel Vibe

Aksel holdt til i Sandefjord i mange år, men har nå flyttet til Fåvang. Han er oppvokst i Heidal, og Heidølen sitter sterkt i. Han er fremdeles en nord-døl i sinn!

Aksel er agronomutdannet på Klones, og har gått i lære hos hovslager Magne Delebekk, før han fikk fagbrevet i 1996. Siden da har Aksel prestert å bli norgesmester og nordisk mester flere ganger, og han har vunnet EM for hovslagere i 1999. Han har også vært på landslaget i flere år, og har deltatt i VM i Calgary i mange år.

 

Helt siden han tok fagbrevet har Aksel gitt privatundervisning ved forespørsel, holdt kurs i smiing og skoing, og hatt flere lærlinger.

Han trives godt med å undervise, og ønsker å fortsette med dette i mer organiserte former på Klones.

Talent i matlaging  -veldig praktisk for resten av oss! 

Jo Kåre Bakke

Jo Kåre har skodd hester siden 1988 og tok fagbrevet i 2007, som privatist. Han har holdt til i Nordherad i Vågå, på gården Mork i mange år, men har nå flyttet til Garmo. Agronomutdannet på Klones. Skor hester i hele Gudbrandsdalen, Østerdalen og Røros, stort sett sammen med kollega Katrine.  

 

I tillegg til skoingen er Jo Kåre kjent som hestekar og dølahest-forkjemper. Han har selv avla døl hele livet sitt, og har fått fram en avlshingst, Morkasvarten.

Som hovslager har Jo deltatt i både NM og Nordisk Mesterskap, og har vært Norgesmester i lagskoing sammen med bl.a. Kjell Joar og Aksel. Likevel er det i skogshestkjøring han har utmerket seg sterkest, og kan vise til 2 NM-titler i denne grenen.

Kjell Joar Bakke

Kjell Joar er sønnen til Jo Kåre, er 2.generasjons hovslager fra Mork. Han tok fagbrevet i 2008, etter 3 år i lære hos far sin og agronomutdanning på Klones, og har vært utplassert hos Aksel Vibe og Anund Oterholt.  

 

Kjell Joar har også deltatt på diverse konkurranser, og var bl.a. med på vinnerlaget i lagskoing på NM i 2007. Han kan og vise til en 2.plass i NM debutantklasse i -08.

 

Kundegruppa til Kjell strekker seg nedover hele Gudbrandsdalen.

 

Han har fått inn dølahesten med morsmelka, og har sammen med bror sin fått fram en avlshingst, Morkar. I tillegg til å sko, har Kjell tatt over gården hjemme i Mork.

Katrine Loftheim Håkegård

Telemarking med vestlandske aner, født i '91, bor på Randsverk og trives der, selv om hun av og til lengter hjem til Skien.

 

Hun gikk tre år på Søve vgs på Ulefoss i Telemark, og har vært innom både hestefaget og Plantasjen etter det.

Katrine kom til oss etter å ha vært lærling hos Stig Dalshaug i et år, og fortsatte hos oss i to år til. Gikk opp til fagprøve i juni 2015, og fikk karakter meget godt bestått!

 

I tillegg til at Katrine er ute å skor, sitter hun på kontoret, og har ansvaret for hjemmesiden og facebooksiden vår.

Julia Cheney

Info kommer

Marit Aurstad

Info kommer

bottom of page