top of page

Våre Hovslagere

Smia på Klones har tre skospilt og alt en hovslager trenger. Vi tar imot hester til skoing etter avtale. 
Mesteparten av skoinga foregår likevel ute hos kundene.

 

Jo Kåre Bakke

Jo Kåre har skodd hester siden 1988 og tok fagbrevet i 2007, som privatist. Han har holdt til i Nordherad i Vågå, på gården Mork i mange år, men har nå flyttet til Garmo. Agronomutdannet på Klones. Skor hester i hele Gudbrandsdalen, og noe i Nord-Østerdalen stort sett sammen med kollega Katrine.  

 

I tillegg til skoingen er Jo Kåre kjent som hestekar og dølahest-forkjemper. Han har selv avla døl hele livet sitt, og har fått fram en avlshingst, Morkasvarten.

Som hovslager har Jo deltatt i både NM og Nordisk Mesterskap, og har vært Norgesmester i lagskoing sammen med bl.a. Kjell Joar og Aksel. Likevel er det i skogshestkjøring han har utmerket seg sterkest, og kan vise til 2 NM-titler i denne grenen.

Kjell Joar Bakke

Kjell Joar er sønnen til Jo Kåre, er 2.generasjons hovslager fra Mork. Han tok fagbrevet i 2008, etter 3 år i lære hos far sin og agronomutdanning på Klones, og har vært utplassert hos Aksel Vibe og Anund Oterholt.  

 

Kjell Joar har også deltatt på diverse konkurranser, og var bl.a. med på vinnerlaget i lagskoing på NM i 2007. Han kan og vise til en 2.plass i NM debutantklasse i -08.

 

Kundegruppa til Kjell strekker seg nedover hele Gudbrandsdalen.

 

Han har fått inn dølahesten med morsmelka, og har sammen med bror sin fått fram en avlshingst, Morkar.

Katrine Loftheim Håkegård

Telemarking med vestlandske aner, født i '91, bor på Randsverk og trives der, selv om hun av og til lengter hjem til Skien.

 

Hun gikk tre år på Søve vgs på Ulefoss i Telemark, og har vært innom både hestefaget og Plantasjen etter det.

Katrine kom til oss etter å ha vært lærling hos Stig Dalshaug i et år, og fortsatte hos oss i to år til. Gikk opp til fagprøve i juni 2015, og fikk karakter meget godt bestått!

 

I tillegg til at Katrine er ute å skor, sitter hun på kontoret, og har ansvaret for hjemmesiden og facebooksiden vår.

Marit Aurstad

Marit var lærling hos Kjell Juliussen på Hedemarken Hestesenter, og tok fagbrevet i 2016. Etter endt læretid startet hun opp for seg selv i Skjåk. Etter noen år begynte hun å jobbe litt for oss, før hun kjøpte seg inn i firmaet i 2021. Hun jobber nå 100% for Klones. 

 

Marit holder til i Skjåk, og skor det meste i Lom og Skjåk, samt en del nedover Gudbrandsdalen.

bottom of page